ZAMANIN KISA TARİHİ- STEFAN HAWKING











Ünlü fizikçi Stephan HAWKING’in ilk olarak 1988 yılında kaleme aldığı Zamanın Kısa Tarihi, 1996 yılında yeni ön sözü ve içerikteki eklemeleri ile güncellenmiştir. 2012 yılında olan basımına göre kitap kırk dile çevrilmiş ve dokuz milyonun üzerinde baskı yapmıştır.

Bu tarz kitapları okumak biraz ilgi gerektirebilir ama bence Fen Bilimlerine ilgi duymayan birinin bile okumaktan keyif alacağı, hayret  veren bilgilerle dolu, evrende ne kadar da küçük olduğumuzu bizlere hatırlatan bir kitap.

Einstein’ın Görelilik Kuramının anlamını, zamanın mutlak olmadığını, kara delikleri, solucan deliklerini, evrenin kaderi hakkındaki yorumları hayretle okudum. Kitabı yazarken yaşamını tekerlekli sandalyede sürdürmekte olan Hawking’in zihninin bedeninden ne kadar da ileride (hatta uzay zamanda ) yaşamış olduğunu bir kez daha gördüm.

Henüz evreni tam anlamıyla açıklayabilen bir kuram bulunmamakta ama Hawking bu kitapta,beynimizin sınırlarını zorluyor. Kim bilebilir ki; bir gün gerçekten insan aklı nihai zafere ulaşabilir mi? Ulaşabilirsek eğer, Hawking'in deyimiyle ''Tanrı'nın zihnini biliyor olacağız''.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benden-DEVAM ET

Hissediyor musunuz siz de bilmiyorum? Her an değişiyor ve dönüşüyoruz. İyiye veya kötüye. Direksiyon bizde, nereye kıracağımız bize bağlı...